Mælkedrik med renset vand sejrede i FoodTech Challenge

En meget simpel løsning på, hvordan mennesker uden adgang til rent vand og køleskab alligevel kan få en vitamin- og proteinrig mælkedrik, sikrede torsdag eftermiddag fem unge studerende titlen som vindere af FoodTech Challenge – sponsored by Damstahl.

De fem unge deltog sammen med fire andre grupper i en konkurrence, der i de seneste tre dage har fundet sted under Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi, FoodTech 2014 i MCH Messecenter Herning. 

De fem grupper havde tirsdag hver fået stillet en opgave fra en virksomhed.

Vinderne havde fået en opgave fra Dupont, som lød på, hvordan man kan bringe en mælkebaseret blanding af protein, vitaminer og mineraler ud til områder, hvor adgangen til rent vand og køleskab er begrænset.

Dupont-holdet havde taget udgangspunkt i, at der er 800 millioner mennesker, der sulter, og heraf bor mere end 200 millioner syd for Sahara. Derfor var holdets løsning målrettet det område.

Deres løsning indeholder en plastpose med mælkepulver. Heri fyldes vand fra en plastflaske. Flasken indeholder en lille carbon-enhed, som sørger for at rense det snavsede vand, så det kan bruges som drikkevand. 

Dommerkomitéen lagde i deres afgørelse vægt på, at der har var tale om en meget simpel løsning, som har store muligheder for at kunne blive realiseret. Desuden havde gruppen inddraget mulighederne for, at det kunne blive et nye marked for mælkepulver for eksempelvis Arla – så det er en løsninger, der kommer hele vejen rundt, som dommerne udtrykte det. 

Den endelige vinder blev, efter at holdene hver især havde præsenteret deres projekter, afsløret af administrerende direktør Mikael Sthaalros, Damstahl.

FoodTech Challenge blev arrangeret i samarbejde mellem foodjob.dk, MAAGE, MCH Messecenter Herning og FoodNetwork.

Billedet ovenfor viser det glade vinderhold af FoodTech Challenge – sponsored by Damstahl. Fra venstre ses Jens Winther Madsen, Aalborg Universitet, Louise Dam, Københavns Universitet, Morten Thybo, Aarhus Universitet samt Stephanie Henriksen og Alexandria Moseley, begge fra Danmarks Tekniske Universitet.

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast dit navn og email og få
nyheder direkte fra FoodNetwork

Tilmeld dig her

Seneste nyt