INDTRYK FRA SIAL 2014

SIAL 2014, PARIS, VAR IGEN EN KÆMPE MESSE MED MERE END 6.300 UDSTILLERE OG MASSER AF SMAGSOPLEVELSER. TEMAET FOR MESSEN VAR 50 ÅRS INNOVATION, OG BÅDE DE LANDE- OG TEMAOPDELTE HALLER BØD PÅ EN MASSE NYE PRODUKTER FRA OG TIL FØDEVAREINDUSTRIEN. MAN KUNNE SE ET BREDT UDVALG AF FØDEVARER, FØDEVAREINGREDIENSER OG FØDEVAREFORARBEJDNINGSUDSTYR.

SIAL er verdens største fødevareinnovationsmesse, som er dedikeret til fødevareindustrien, detailhandel og institutionel og kommerciel catering. På messen var der mere end 6.300 udstillere, der repræsenterede 105 lande, som viste en omfattende kollektion af fødevareinnovationer.

FoodNetwork, Future Food Innovation og Agro Business Park var sammen med en gruppe virksomheder på messen for at opleve, smage og opdage nye trends inden for fødevarer. Også netværkspartnere fra Enterprise Europe Network blev besøgt på landestande, hvor samarbejdsmuligheder blev diskuteret. To dages intensiv messebesøg gav en masse spændende indtryk. Blandt andet gav den såkaldte innovationsløber et rigtigt godt billede af de nyeste trends, hvor sundhed, ”convenience”, ”personalised food”, sunde snacks og singleliv var nogen af de helt store.

Sunde snacks var blandt andet repræsenteret ved nye nøddeprodukter og tørrede frugtprodukter. Billederne nedenfor viser både bananchips med krydderier og nødder behandlet på forskellige måder.

bananchips.jpg noeddesnacks.jpg

Billede 1: Bananchips med krydderier, blandt andet hvidløg, chili eller lime. Billede 2: Nøddesnacks var et stort hit på flere stande.Blandet andet her på standen, hvor der var både nødder og rissnacks.

”Convenience”-mad var repræsenteret både ved grøntsager pakket, skåret og klar til brug, og i form af nemme og hurtige færdigretter. Igen var trenden, at fokus var på sundere former for færdigretter eller sund ”convenience”-mad. Dog var der stadig plads til de mere sukkerholdige produkter.

 advocado.jpg morgenmadsprodukter.jpg 

Billede 3: Avokado og guacamole var et hit, både færdigt frossent guacamole, der er klar til brug ved optøning, og som her på billedet avokado skåret og klar til brug. Billede 4: I kategorien convenience var morgenmadsprodukter et hit. Her på billedet et halv æble fyldt med müsli og tørret frugt til at tage med på farten.

Sundhed var en gennemgående trend, både i form af nye måder at bruge grøntsager på, men også nye grøntsagsprodukter. Blandt andet var der fokus på at spise supergrøntsager, som f.eks. spirer, eller drikke et shot grøntsager for at give et sundhedsboost.

friske_spirer.jpg boennepasta.jpg

Billede 5: Friske spirer fyldt med vitaminer klar til brug i sandwichen, på salaten eller i maden. Billede 6: Bønnepasta, en nye måde at få bønner eller en sundere pasta.

Danmark fik også en anerkendelse for et innovativt produkt. Bornholms A/S, blandt andet på grund af den innovative og børnevenlige indpakning fik fiskehaps. Et produkt skabt til børn, lavet af torsk og gulerødder, som en snack til madpakken.

kylling_paa_daese.jpg fisk.jpg

Billede 7: Kylling på dåse, nem og hurtig mad i små portioner. Billede 8: Fiskehaps produceret af Bornholms A/S. Billede

noedder_1.png

abrikoser.png

figner.png

9: Eksempler på de nye mindre pakningsstørrelser, der efterhånden ses en del af, var figner, dadler og andre tørrede frugter samt nødder vacumpakket i små portioner på ned til 30 g markedsført under brandet Kurme fra DKG Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd i Tyrkiet.

frozen_cocktail.png salt.jpg

Billede 10: Den portugisiske virksomhed EPICURSPICY LDA deltog på SIAL med en række ”frozen cocktails”, bestående af frysetørret juicepulver i 2 liters ståposer med lynlås. Tilberedningen foregår ved at tilsætte vand spiritus, omrøre og fryse i 8-10 timer, hvorefter cocktailen er klar. Billede 11: Virksomheden Cornish Sea Salt Co I Heston I det sydvestlige England var på SIAL med forskellige kombinationer af havsalt og krydderier – og en ”røget salt” fremstillet med røg fra æble og kirsebær.

imag0869_ny.jpgimag0868.jpgimag0865.jpg

Billede 12-14: Produkteksempler fra SIAL's udstilling af nye fødevareinnovationer.

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast dit navn og email og få
nyheder direkte fra FoodNetwork

Tilmeld dig her

Seneste nyt