Danmark får nyt andeslagteri

Snart kommer der igen liv i det lukkede svineslagteri i Struer.
Anpartsselskabet Dansk And, der har Martin Daasbjerg fra Handbjerg som formand, har købt bygningerne for at indrette et nyt fjerkræslagteri.

Samarbejde fører nu til nye arbejdspladser  

Det hele startede med et datingarrangement som VIFU havde sat op mellem lokale fødevareproducenter og restauranter i Anlægspavillonen i Holstebro. Arrangementet førte i første omgang til etableringen af Vestjyske Fødevarer og Oplevelser, der siden er blevet til Madlandet i Vest. Siden har VIFU sammen med en række videninstitutioner hjulpet Dansk And med at udvikle en række nye, spændende produkter, der har været med til at øge efterspørgslen på and.

Anpartsselskabet Dansk And vil slagte omkring en million ænder i Struer. I første omgang giver det 20 nye arbejdspladser.

Det sidste danske andeslagteri lukkede i 2006. Planen er nu, at de ænder, der i dag bliver kørt til udlandet for at blive slagtet, i fremtiden skal slagtes i Struer.

Martin Daasbjerg fortæller, at han håber at slagtningerne vil gå i gang midt på sommeren næste år. Han regner med, at det nye slagteri i første omgang får 20 ansatte, men håber på at det kan udvikle sig til ca. 60 arbejdspladser over en årrække.

Der har ikke været liv i slagteriet i Struer siden februar 2013, da svineslagteriet Jutland Meat gik konkurs. Bygningerne er på 22.000 kvadratmeter - det nye slagteri skal bruge 6.000 kvadratmeter og har planer om at leje resten ud til beslægtede virksomheder.

Den gode historie

Struer har under finanskrisen mistet mange arbejdspladser, og kommunens borgmester Mads Jakobsen (V) er meget glad for det nye initiativ.

”Vi er rigtig glade for at hente arbejdspladser til Struer. Alene det er en god nyhed. Samtidig er det supergodt, at der er nogen, der overtager og begynder at drive virksomhed i det gamle slagteri”, siger Mads Jakobsen.

”Ikke alene skaber du et nyt slagteri og nogle arbejdspladser, med du skaber i høj grad også en optimisme – tak for det”, bemærkede direktør Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park og formand for Future Food Innovation, som har givet økonomisk støtte til Dansk Ands produktudvikling.

Dansk And regner med at slagte mellem 900.000 og en million ænder om året i Struer. På baggrund af de ordrer, der allerede er i hus og på vej ind.

Eksternt link - læs mere om Dansk And her

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast dit navn og email og få
nyheder direkte fra FoodNetwork

Tilmeld dig her

Seneste nyt