Mindre madspild fra fisk fra hav til bord

Mindre madspild fra fisk fra hav til bord.

Projektet er en forundersøgelse med fokus på bedre udnyttelse af havets ressourcer ved reduktion af madspild fra fangst til forbruger.

Madspild indenfor fødevaresektoren medfører samfundsmæssige effekter som: ressourcetab i hele værdikæden, en unødig belastning på miljøet og økonomiske konsekvenser. I forlængelse heraf er der også en række etiske og moralske aspekter koblet til madspild af fisk.

Det overordnede formål med projektet er at fremme både grøn og økonomisk bæredygtighed i hele værdikæden. Forundersøgelsen skulle gerne udmønte sig i:

  •          Kvantificere madspild fra fisk fra hav til bord
  •          Kortlægge årsager til at spildet opstår
  •          Vurdere i hvilket omfang ny teknologi kan begrænse madspild

Målet med projektet er at kunne introducere tiltage, som vil kunne reducere madspild med 10 % i hele værdikæden.

Oplysninger på kontaktperson:

Sara Kobbelgaard

Projektleder, ph.d., cand.scient.
Fødevareteknologi
AgroTech
Mobil +45 72 20 14 61
sak@teknologisk.dk

sara.jpg

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast dit navn og email og få
nyheder direkte fra FoodNetwork


Seneste nyt