Nordsøen Forskerpark

Agentfunktionen for Nordjylland har overordnet fokus på den nordjyske fødevareklynge, herunder især fisk og skaldyr i den kommende periode, afledt af Region Nordjyllands strategiske satsning herpå. Aktiviteten kalder vi Smagedage og består af en række underaktiviteter som eksempelvis afvikling af restaurantkonkurrencen Local Cooking hvor spisesteder, turistsektor og fødevareproducenter arbejder sammen om at få flere og bedre lokale råvarer på bordene i restauranterne. Desuden arbejdes der med synliggørelse af de nordjyske fødevareproducenter gennem innovativ branding i nærmarkeder og ikke mindst udvikling af nye og bedre oplevelser på de tre store nordjyske madfestivaler i Hirtshals, Læsø og Nykøbing Mors. I projektet Flere Lokale Fødevarer til turister blev der udviklet en række innovative koncepter, hvoraf Markedskaravanen og i nogen grad Meet the farmer har relevans i denne sammenhæng. Der skal videreudvikles på disse især med fokus på innovation, læring og kompetenceløft samt tæt kobling til projektets overordnede fokus med branding af regionens mad. Desuden arbejdes der intenst med etablering af fiskeriklyngesamarbejde mellem Hirtshals, Strandby og Skagen til fremme af kompetencer og innovation.

 

Kontaktperson: René Langdahl Jørgensen 

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast dit navn og email og få
nyheder direkte fra FoodNetwork


Seneste nyt