Danish Food Cluster

BilkaInnovation er et samarbejde mellem Dansk Supermarked og Danish Food Cluster, hvor mindre fødevareproducenter eller leverandører, får mulighed for at få testet deres fødevarer af i et landsdækkende retail koncept. BilkaInnovation skaber rum for nye danske og udenlandske produkter, som ikke er blevet præsenteret for Bilka’s kunder. Producenterne er tilstede fysisk i butikkerne og modtager direkte feedback, på smag, emballage og prispunkt direkte fra kunderne.

Projektet er non profit for Bilka og en del af en CSR strategi. Det betyder at deltagerne selv fastsætter prispunktet og modtager 100 % fortjeneste af deres salg fra Bilka. Salget følges ugentligt og producenterne bliver eksponeret i 4 Bilka Hypermarkeder butikker i Danmark. Hundige, OneStop (Fields), Skalborg og Tilst.  

Dansk Supermarked sørger desuden for at markedsfører producenterne med en personlig fortælling omkring deres produkt, dets oprindelse og historien bag. Læs mere på https://www.bilka.dk/bilka-aktuelt/gaa-ikke-glip-af/bilka-innovation/c/innovation  De markedsfører producenterne i deres tilbudsaviser, på facebook, in-store tv, radio spots i butikkerne og på deres hjemmeside.

De første 20 producenter har været igennem projektet og været på hylderne i de 4 Bilka butikker. I løbet af sommeren 2017 rulles konceptet ud i yderligere 4 butikker, så man dækker 8 butikker i alt. Flere af de små producenter, som har deltaget i projektet, er nu i gang med at forhandle kontrakt for at ende permanent på hylden hos Dansk Supermarked. Som deltager i projektet får man landsdækkende eksponering og læring omkring retail og hvad der kræves i en begrænset periode på 3 – 5 mdr.  

Danish Food Cluster er ansvarlig for rekruttering af nye producenter, som har lyst til at få deres varer testet af direkte hos forbrugerne.

Kontaktperson hos Danish Food Cluster er Mette Mecklenburg von Undall 

 

Danish_Food_Cluster_kvadrat-300x300.pngBilkainnovationpresentation-300x188.png

 

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast dit navn og email og få
nyheder direkte fra FoodNetwork


Seneste nyt